dilluns, 6 d’abril de 2009

250. La mala sort. Alacant. Barri Vell (1996).

10 comentaris:

 1. Carles, viendo esta foto me he acordado de una cosa. Hace muchos años estuve de estudiante en Ginebra y sacaron un libro (Que no consigo encontrar la reseña) que trataba de evocar otros lugares del mundo a traves de fotos de la ciudad de Ginebra. Los resultados eran espectaculares...

  A mi por momentos la suya me ha parecido sacada de Beirut...

  ResponSuprimeix
 2. Si vols veure una visió àcida d´Alacant "bombardejada/enderrocada/ enrunada" no et perdes estos tres articles que va publicar Alfredo Charques al seu blog (ara farà un any), perquè no tenen desperdici:

  http://alacanti.wordpress.com/2008/04/15/un-paseo-por-alicante-o-alicante-en-ruinas/

  ResponSuprimeix
 3. Hombre ese articulo es todo un clasico, aparte de que como denuncia es muy valido lo mejor es que destila una muy necesaria mala baba.

  Yo sigo insistiendo a ver si nos animamos a organziar un dia un safari fotografico o una deriva situacionista psicogeografica per Alacant

  ResponSuprimeix
 4. Arrea, quan he vist allò tan espectacular de la “deriva situacionista psicogeográfica” m´han vingut a la ment perversions de tota mena, però resulta que és una teoria de Guy Debord: com vaig dir l´altre dia, mai no acava un d´aprendre coses.

  El més paregut a aquest concepte que he fet mai és vagar atzarosament de bar en bar amb les amistats mentre anàvem comprenent -cada vegada amb més dificultat- com l´ambient geográfic, entre altres, influïa en les emocions y el comportament de les persones.

  Fora bromes, no tinc cap inconvenient en posar en pràctica la idea, inclús pot ser molt divertit. Estic llegint açò per posar-me al dia:

  http://es.wikipedia.org/wiki/Deriva_(situacionismo)

  http://artepublico.wordpress.com/recorridos/

  En el segon enllaç tenim el modus operandi: hi ha coses factibles, com esta:

  “Es pot derivar sol, però tot indica que el repartiment numèric més fructífer consistix en diversos grups xicotets de dos o tres persones que han arribat a un mateix estat de consciència; l'anàlisi conjunta de les impressions d'estos grups distints permetria arribar a unes conclusions objectives” (…)

  VINGA, A VEURE QUI S´APUNTA!!!

  Però altres són més difícils (supose que es podrà fer més flexible):

  “La duració mitjana d'una deriva és la jornada considerada com l'interval de temps comprés entre dos períodes de son. Són indiferents el punt de partida i arribada en el temps respecte a la jornada solar, però ha d'assenyalar-se no obstant que les últimes hores de la nit no són generalment adequades per a la deriva.
  Esta duració mitjana de la deriva només té un valor estadístic, sobretot perquè rarament es presenta en tota la seua puresa (...) A pesar de les parades imposades per la necessitat de dormir, algunes derives prou intenses s'han prolongat tres o quatre dies, i inclús més”.

  Este últim punt és el que hauré de negociar amb la meua dona i els xiquets.

  ResponSuprimeix
 5. Yo por supuesto que me apunto! Quizas deberiamos bajar el perfil para esta primera experiencia y pasar a llamarlo "esmorsaret psico-geogràfic" , fijarnos un punto de partida desde el cual ir "derivando" urbanamente para pasar a compartir perspectivas entre todos.

  Yo entiendo que todo esto suena raro, lo se, pero al final es bastante mas sencillo de lo que parece. !Las ciudades de los mapas no existen! La idea viene de que las ciudades y nuestra percepcion de las mismas no son tan estaticas como podriamos pensar. A traves de estas acciones se propicia una dinamica de reinterpretacion colectiva que creo que es enriquecedora.

  Cuenten conmigo!

  ResponSuprimeix
 6. Yo me apunto, todo esto me empieza a sonar muy bien!
  Contad conmigo!!

  Y Paolo, lo del libro que has comentado de evocar otras ciudades del mundo me parece super interesante!! me han llegado muchas ideas a la cabeza!!

  PD: De Guy Debord me leí yo un libro para urbanismo "la ciudad del espectáculo" con unas reflexiones imprescindibles para comprender la ciudad y la arquitectura actual...

  ResponSuprimeix
 7. Bé, ja som tres!

  A veure si s´anima algú més, vaaaaaaaaa.

  Jo me´n vaig al Cap de Gata del 13 al 19 (en pla silvestre-Woodstock). Si voleu, en tornar, pose un cartell anunciador de la 1ª deriva-volteta-esmorsaret i proposem ja dia/hora/lloc.

  Val?

  ResponSuprimeix
 8. Hey, ya somos 3! Pues oye vamos mirando calendario y a ver si nos ponemos de acuerdo un fin de semana. Yo prometo hacer los deberes e investigar mas el tema de las tecnicas y dinamicas asociadas a la "dèrive" (Aunque siendo sinceros creo que gran parte de la tecnica me da a mi que es una buena dosis de voluntad y apertura de mente)De hecho, tengo un amigo que pertenece a la Internacional Surrealista (si, ejem, como suena) que tiene una dilatada experiencia en estos temas y en otros como creacion de situaciones, detournements, etc...

  PD1: Carles, yo soy fanatico del Cabo de Gata e intento ir siempre que puedo! HAz fotos!

  pd2: Ruben, Debord es el padre de todo esto! El libro no seria "La sociedad del espectaculo"? No obstante en Internet bajo el titulo de la Ciudad del Espectaculo hay cosas muy interesantes...

  ResponSuprimeix
 9. senyors, jo m'apuntaria si no fora perquè un servidor està a Càdis!

  Feu-me un favor, feu fotos que em servisquen per als What if Alacant!

  ;D

  Salut

  ResponSuprimeix
 10. Hola a tots. Ja he tornat -amb cabell rasta, guitarreta i bongos- de Cap de Gata-S. José-Islote del Moro-Las Negras i platges de Mònsul i Genovesos.

  He posat ja el cartell de "quién maneeeja mi barcaaaa, que a la D E R I V A me llevaaaa".

  Alfredo, ja has tornat de Cadis??? T´apuntes a derivar???

  ResponSuprimeix

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.