dilluns, 14 de juliol del 2008

85. Carrer de les Monges. Alacant (2008).


Al carrer de les Monges li han posat un vel.

8 comentaris:

  1. És veritat...estarà avançant la integritat també a la nostra ciutat?

    ResponElimina
  2. Ja la tenen, ja l'han feta presonera. Ara només és qüestió de temps que l'executen.

    ResponElimina
  3. No vos poseu dramàtics, que ja sé de què es tracta. En realitat és una obra de l´artista nord-americà d´origen búlgar Christo Javacev:

    "Els seus objectes embolicats són alguns dels exemples més extrems de l'art conceptual modern. Va viure a França entre 1958 i 1964, any que es va traslladar a Estats Units. Les seves primeres obres eren empaquetatges, en les quals embolicava ampolles, caixes, amb tela o plàstic. Es va fer molt famós pels seus últims treballs, que consistien a empaquetar temporalment objectes enormes o edificis sencers. La seva obra de majors dimensions va ser Running Fence (Tanca contínua, 1976), una franja de nailon de 5,5 metres d'altura que s'estenia al llarg de 40 quilòmetres a través de dos comtats de Califòrnia. Tant aquesta obra com l'anterior Valley Curtain (Cortina de la vall, 1972) van ser tema de documentals realitzats pels directors de cinema d'avantguarda Albert i David Maysles. Altres obres són les Surrounded Islands, Biscayne Bay, Florida (Illes envoltades, 1982), onze illes emmarcades amb 650.000 m2 de teixit de polipropilé, The Pont New Wrapped (El Pont Neuf empaquetat, París, 1985). En 1995 va empaquetar el Reichstag, a Berlín. Entre els seus projectes encara no realitzats estan la Porta d'Alcalá a Madrid i l'estàtua de Colón a Barcelona".

    http://www.cefax.org/tecno/aulah16/christo_javacev.htm

    ResponElimina
  4. ahhh.

    Encara sort!

    Gràcies per la info.

    ResponElimina
  5. Jjajaja! una de Christo!! más quisiéramos.

    Ese edificio va a ser la sede de algo relacionado con el vino que no logro recordar. Quizá la sede del Consejo de Denominación de Origen de Alicante, o amigos del vino... (vamos, algo así, aunque igual acaba como un bar de typical Spanish Wines and Sangrias).

    Me da mucha lástima que dejaran caer toda la parte superior. Espero que conserven los sillares de la planta baja. Digo yo que si siguen estando es porque les habrán obligado. Veremos cómo acaba...

    La obra estuvo parada un buen tiempo por las catas arqueológicas obligatorias en el solar.

    ResponElimina
  6. Clar. Com dius que serà la seu del Consell Regulador de la Denominació d´origen Alacant primer fan "cates arqueològiques" i després les cates són d´altre tipus (més divertit, si cal).

    ResponElimina
  7. a vore, és o no és?

    ResponElimina
  8. Sí, com diu Rubén, serà alguna cosa oficial relacionada amb el vi, no sé si Consell Regulador o què. Ho posa en la façana, a l´esquerra, en una plaqueta. Si passe per allà ho miraré bé i vos ho dic.

    Allò del Christo es una xorrada que se´m va ocorre quan vaig veure l´edifici, perquè l´artista aquell embolica coses (edificis, ponts, illes!!!) amb teles i plàstics de colorins. Valor artístic no sé si tindrà, però espectacularitat ningú li la nega.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.