divendres, 25 d’abril del 2008

16. Estació de Benalúa (1995). Alacant.

El pitjor que li pot passar a un edifici no és que envellisca, sinò que es degrade. Ja fa 35 anys que l´estació de Benalúa va deixar de funcionar (des de 1974). Darrerament presentava un aspecte desolador, i estos últims dies s´ha fet tristament famosa perquè estan netejant-la i han tret tonellades de porqueria i de rates.

En el blog del barri de Benalúa hi ha un reportatge on apareix l´estació a finals del segle XIX, amb una foto preciosa de l´edifici i un munt de carruatges:

http://barriodebenalua.blogspot.com/2007/09/la-estacin-de-benala-i-los-orgenes-de.html

18 comentaris:

  1. Hola, la cabecera es genial, jajaaa. Per cert, acve de ferme un embolic, mirant el teu bloc me passar al mortero y le escrit en valenciá macarrónic, que es el jo escriu... No mes tancar m'he adonat que xic escrivia en castellá. Be, he fet un esfoç.
    Ara ja no me'enrecorde que te anava a dir.... ja, jaa
    Ah! ya, que la balanza de la puerta del cine ideal.... mare meua, eixa foto creec que no es teua. un moment, vaig a mirar y ara torne.... ja, jaaa

    ResponElimina
  2. Coooommmm que no és meua, home de poca fe???

    I algun dia penjaré altres, també de la balança més a prop i del cine Ideal des de l´antiga Creu Roja, quan tinga temps d´escanejar-les.

    Les "afotos" estan fetes amb una vella i meravellosa càmera, una Hasselblad amb negatius de 6X6.

    M´alegre que t´haja agradat la capçalera.

    ResponElimina
  3. Ja que me he possat a fer el embolic continue, no et deia que la "afoto" que no era teua! sino que m'havia equivocat de blog mirant els comentaris teus.
    lo de la Hasselbad... no tenies que haverlo dit, aixó en una punyalada per al cor. Jo faig les "afotos" amb un móvil de dos quinzets o una camara de eixos dels xinessos.
    Lo de la Hasselbad, ja es notava. No te lo perdonare mai.... !quina envega!

    ResponElimina
  4. Lo de la estacion de murcia es una pena, se tiran los "trastos" mutuamente adif-govierno y el ayuntamiento. Una pena.

    A ver si por lo menos la limpian.

    Saludos!

    ResponElimina
  5. Por cierto se "hablar" valenciano, pero escribir.... escribir..... mare de deu, millor un altre dia...

    Salutacions!

    ResponElimina
  6. Juan, el que fa falta és entendre´s bé, sense mals rotllos ni friccions, tant siga en valencià o en castellà. I nosaltres ho aconseguim.

    I a "Alacant", dir-li que també es poden fer fotos xulíssimes amb una capsa de sabates i un forat (la fotografia estenopeica, més o menys, és això, una càmera sense objectiu). A mí, per molta "Hassel" que haja tingut, encara em queda molt per fer fotos acceptables. Però, seguiré treballant...

    Salutacions!

    ResponElimina
  7. Molt boniques totes les fotos, però una pultualizació: supose que des.de l'any 74 no funciona l'estació, però a l'any 82 hi va haver un parèntesi ja que per culpa de la gota freda de aquell any, se va tindre que obrir una altra volta al tràfic, ja que la de Madrid va quedar inundada...

    ResponElimina
  8. Gràcies per la puntualització.

    ResponElimina
  9. Sólo quería pedirte una cosa: la estación tiene una denominación oficial, y otra popular. La oficial, es "ESTACIÓN DE BENALÚA", de hecho, en su fachada (debajo del cartel de renfe) y en los andenes, ponía ALICANTE-BENALÚA. Igual que la de Renfe es "ALICANTE-TÉRMINO", como así ponía en letras enormes en un muro blanco de san blas que se veía desde el tren.
    Con el tiempo, para diferenciarlas, se llamaron por el destino de los trenes: la de los trenes a MADRID, y la de los trenes a MURCIA. Voy a iniciar una campaña mediática para reivindicar su nombre oficial: ESTACIÓN DE BENALÚA!!! jejeje

    mil gracias por la foto. nos encantó recibirla

    ResponElimina
  10. Rubén, tens tota la raó, perquè tinc fotos de més a prop on es veu l´antic rètol de "Benalúa".

    Ara mateix canvie el títol de la foto i així m´adherisc a la campanya mediàtica.

    Salutacions.

    ResponElimina
  11. gracias por el gesto! lo dicho: fotos benaluenses son nuestro mayor tesoro, cuando tengas alguna nos encantará verla!!

    ResponElimina
  12. carles, hemos enlazado tu foto, espero que te parezca bien, a ver si te conoce más gente!!

    ResponElimina
  13. se me olvidaba: http://barriodebenalua.blogspot.com/2008/05/la-estacin-de-benala-en-1995.html

    ResponElimina
  14. Pues Rubén: tens raó en que el nom oficial és Benalúa, però si li ho dius a algú (jovens o vells), ningú la coneix per eixe nom. I estic segur que ni inclús els propis benaluenses: estava massa lluny de la zona habitada del barri i separada per una gran quantitat de magatzems "que ja no eren del barri" i per una carretera que encara l'allunyava mé sencara...Clar , ara està tot més a prop.

    ResponElimina
  15. ya, elkiko... es una perra que me ha entrado, a lo "Islote del perejil".

    PD: los dominios de benalúa son inexcrutables... jejeje

    ResponElimina
  16. por cierto, la "primera gran" gesta de la campaña mediática es que en el mapa de arquitectura de la ciudad de alicante figura como estación de benalúa!

    ResponElimina
  17. Bah, Rubén: nada comparable a la que resultó hace años (sin comerlo ni beberlo ni quererlo) y sin internet y que para sorpresa mía, está en los planos del Ayuntamiento. Algún día la contaré, jejeje...

    ResponElimina
  18. Bonita foto, comparando con la situación actual, ahí casi parece nueva.... buen documento, saludos

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.